Skiferien

Utroligt mange danskere tager på skiferie om vinteren – her især i vinterferien og juleferien. Rigtig mange tager til enten Østrig, Sverige eller Norge for at opleve den fabelagtige udsigt, der befinder sig. Her leger man ski og skiudstyr, så man kan komme op på de frygtende bakker. Skiferie er for dem, som normalt vil kede sig på sol ferier og dem, som bare ønsker fart over feltet og noget at lave. Man kan både flyve til destinationerne, men man kan også køre selv dertil. Der er nemlig ikke særlig langt til destinationsstederne. Det er primært vores nabolande, vi tager til, når vi skal på skiferie. Der findes dog mange forskellige måder vi er på skiferie. Der er den rolige hyggetur med familien og så den hektiske ferie med vennerne.

Familieturen

Rigtig mange familier har deres obligatoriske skiferie et eller flere gange årligt. Dette er typisk også de lidt øvede på bakkerne og dem, som er blevet frygtløse. Familier med børn tager på skiferie lidt anderledes. Her er det hyggen, der er i fokus. De lejer en hyggelig bolig, hvor de kan samles om aften efter en lang dag i med leg i sneen. Det er derfor rart at kunne komme hjem til sin hytte og nyde varmen, som man har mulighed for foran brændeovne.  

Dagen går tit med at få børnene i skiskole, så de kan lærer det stille og roligt på den rigtige måde. Forældrene står meget og venter på børnene og det fungerer også på deres præmisser. Har man mindre børn kan det være en sjov og hyggelig ide at leje en kælk så man kan kælke med dem ned ad bakkerne.  

På ski med vennerne

Er du mere typen, der tager på skiferie med dine venner, er du klar på den helt store fest. Den ultimative skiferie med ens venner går tit over gevind. Her bruges hele dagen på lifter på vej op til den næste store bakker. Her bliver der konkurreret om hvem der er mest frygtløs og kommer først ned fra bjerget af. Taberne får en gode straf, når man rammer de gode pausesteder. Man kan bruge mange timer på de få pauser der kan være. Hytten, der bliver lejet, behøver ikke de store faciliteter. Bare der er værelser, badeværelse og et køkken hvor man kan lave den gode natmad. Aften bliver typisk heller ikke brugt så meget i hytten, så bare den er billig og brugbar er alt vel godt.