En guide til München

Den sydtyske by er fyldt med gode muligheder for både shopping, sightseeing og afslapning. Her har vi samlet de bedste idéer til, hvad kan man lave i München. Bemærk, at nogle oplevelserne er sæsonbetingede, men vi har forsøgt at finde nogle, som du kan tage dig til hele året.

Den engelske have

Englischer Garten eller bare den engelske have er en kæmpestor park tæt på hjertet af München. Den indeholder både små søer og åer, dyreliv og udmærkede restauranter. Man kan sagtens få en hel dag til at gå i parken, eller kan man kigge forbi et par timer til afslapning på græsset. Parken trækker på mange måder tråde til Central Park i New York, hvor der også er små hyggelige stier og tilnærmelsesvis private oaser. Parken bliver brugt af alle, og der er fri adgang til den.

Smukke kirker

Når du går rundt i Münchens centrum, kan du ikke undgå at falde over de mange smukke kirker, som kan dateres helt tilbage til det 14. århundrede. Kirkerne er velintegreret i byens arkitektur, og nogle gange kan de endda være svære at få øje på. Mange af dem er opført i gotisk stil med høje spir, så tag et kig op, og du er sikker på at få øje på en kirke i nærheden.

Lækre kulinariske oplevelser

Man kommer jo desuden heller ikke uden om maden, når det handler om en guide til München. Udover mange tyskinspirerede restauranter og beværtninger, så er München også et slaraffenland for dem, der er vilde med asiatisk mad. Lige fra japanske fusionskøkkener til traditionelt nepalesisk: Mulighederne er mange i München. Derfor kan I også godt glæde jer til vores separate spiseguide til München.

Velvære

München byder på et utal af forskellige massageklinikker. Her kan du få thaimassage, fysiologisk massage og mange andre typer af massage. Det er derfor en fantastisk by til lige at bruge formiddagen på at få løsnet sine muskler lidt op.

Et smut til Dachau

20 minutters kørsel med tog uden for München ligger den lille landsby Dachau. Der er ikke så meget at komme efter i den, men i udkanten af byen ligger den tidligere koncentrationslejr fra nazi-tiden i Tyskland. Selvom det kan lyde som en dunkel affære, så er det faktisk en særdeles smuk udstilling, som de har formået at bygge op omkring resterne af Dachau-lejren. Vi anbefaler helt sikkert at bruge nogle timer derude til at se området og læse lidt om oplevelserne i lejren. Det er desuden gratis at gå derind.